Сущенку досі не передали «Молитвослов» від Філарета і лист Порошенка - адвокат

Сущенку досі не передали «Молитвослов» від Філарета і лист Порошенка - адвокат

Укрінформ
Неправомірно затриманому в Москві журналісту Укрінформу Роману Сущенко досі не передали лист від Президента України Петра Порошенка.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу його адвокат Марк Фейгін.

«Продовжує дивувати СІЗО Лефортово. Як відомо, президент Порошенко написав моєму підзахисному лист. Оригінал знаходився у консула України Брескаленко. Він показав його Роману, а потім віддав Ромашину (начальник СІЗО «Лефортово», - ред.), як належить за правилами. А от далі Сущенку лист так досі не передали. Як і «Молитвослов» від Філарета. Розумних пояснень цьому я не знаходжу», - сказав Фейгін.

Він уточнив, що не бачить серйозних причин, чому не можна передати затриманому «Молитвослов» з побажаннями від патріарха Філарета і персональне лист від Президента України. Адже все це можна переглянути, просвітити, якщо співробітники СІЗО припускають, що там міститься щось незаконне.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, письмово, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року. Засідання суду щодо продовження арешту має відбутися наступного тижня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-