Британія й США провели військові навчання у Південнокитайському морі

Британія й США провели військові навчання у Південнокитайському морі

Укрінформ
ВМС Великої Британії та Сполучених Штатів провели у Південнокитайському морі перші спільні морські навчання після того, як Китай там збудував військову базу на островах.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на ВМС обох країн.

"Велика Британія та Сполучені Штати провели у спірному Південнокитайському морі перші спільні морські навчання після того, як Китай там збудував базу на островах", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у прес-релізі ВМС США, з минулої п’ятниці по середу в регіоні відбулися комунікаційні та інші навчання у морі за участю ескадреного міноносця з керованим ракетним озброєнням USS McCampbell та британського фрегата HMS Argyll.

За словами речника ВМС США, в нещодавній історії немає аналогів таких навчань у Південнокитайському морі.

Читайте також: Україна проведе військові навчання з новою системою ПВО "Ореанда"

Як відомо, через Південнокитайське море проходить майже третина світового морського вантажопотоку, а шельф розташованих там островів багатий на нафту. На різні території в цьому районі, крім Китаю, претендують Бруней, В'єтнам, Малайзія та Філіппіни.

З кінця 2013 року Пекін проводить у Південнокитайському морі масштабні гідротехнічні та будівельні роботи, намиваючи рукотворні острови та перетворюючи їх на військові бази.

Минулого року з'явилися перші фотографії цієї бази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-