У Сенаті США з'явився двопартійний законопроект, який може припинити

У Сенаті США з'явився двопартійний законопроект, який може припинити "шатдаун"

Укрінформ
Лідери обох партій в верхній палаті американського Конгресу в вівторок дійшли попередньої згоди щодо можливого виводу країни з урядового "шатдауну".

Втім, ця ініціатива поки не набрала достатньої підтримки в партійних колах, зазначає The New York Times.

"Республіканці й демократи американського Сенату в вівторок подали перші проблиски щодо можливого покладенню краю частковому урядовому "шатдауну", який продовжується вже п'ятий тиждень", - зазначається в публікації.

Йдеться про ініціативу, яка пропонує розглядати окремо пропозицію президента Трампа щодо виділення $5,7 млрд на прикордонну стіну із законопроектом щодо поновлення фінансування уряду до 8 лютого. Ініціатива має бути проголосована в четвер.

Хоча пропозиція й була винесена спільно лідерами партій – сенаторами Мітчем Макконеллом та Чаком Шумером, досі існує мало шансів, що вона отримає достатню підтримку. Більшість республіканців об'єднані навколо ініціативи Дональда Трампа щодо продовження "шатдауну" допоки не будуть виділені кошти на нову стіну з Мексикою. Водночас, більшість демократів виступають проти такого тиску. Тому жодна з позицій поки що не має шансів отримати 60 голосів (зі 100) в Сенаті, пояснює видання.

Тим часом, президент США Дональд Трамп наполягає на власній передвиборчій обіцянці щодо побудові загороджувальної стіни на кордоні з Мексикою і не хоче поступатися ні центом від заявленої суми на 2019 рік. У суботу він оголосив пропозицію демократам, яка тимчасово полегшує можливості для певного числа іммігрантів, проте заявив про стіну як обов'язковий елемент угоди з демократами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-