Шведський міністр про нову сімейну політику Угорщини: Пахне 30-ми роками

Шведський міністр про нову сімейну політику Угорщини: Пахне 30-ми роками

Укрінформ
Угорщина викликала посла Швеції до міністерства закордонних справ після того, як шведський міністр соціальних справ Анніка Страндхол заявила, що нова сімейна політика Будапешта "пахне 1930-ми роками".

Про це пише The Local із посиланням на угорські ЗМІ.

«Угорщина викликала посла Швеції до міністерства закордонних справ після того, як шведський міністр заявила, що нова сімейна політика Будапешта "пахне 1930-ми роками», - повідомили у суботу угорські ЗМІ.

«Тепер Орбан хоче мати більше справжніх угорських дітей. Така політика завдасть шкоди свободі, за яку жінки боролися десятиліттями», - сказала міністр.

Читайте також: В Угорщині заявили, що не приєднаються до євроскептиків

Міністр закордонних справ Угорщини Пітер Сіярто заявив на прес-конференції у п'ятницю, що шведський посол був проінформований, що подібні коментарі "неприйнятні"."

"Угорщина витрачає гроші на родини, а Швеція витрачає їх на мігрантів", - сказав Сіярто.

Читайте також: Помпео обговорив з угорським прем'єром протидію Росії – Держдеп

Нова сімейна політика була деталізована Орбаном у його виступі минулого тижня. Вона спрямована на боротьбу зі стрімким падінням народжуваності в Угорщині.

Нові заходи з плану Орбана зі збільшення народжуваності включають безвідсоткове житло та сімейні кредити на автомобілі, а також звільнення жінок від податку на прибуток, як тільки у них з'явиться четверта дитина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-