Найбільші фракції Європарламенту можуть втратити місця на виборах

Найбільші фракції Європарламенту можуть втратити місця на виборах

Інфографіка
Укрінформ
Групи Європейської народної партії (ЕРР) та Прогресивний альянс соціалістів і демократів (S&D) збережуть статус найбільших фракцій Європарламенту.

Втім, обидві групи за підсумками травневих виборів зазнають суттєвих кількісних втрат. Такий висновок озвучили сьогодні в Європарламенті на прес-конференції з оприлюднення першого прогнозу щодо майбутнього складу європейського парламенту. Висновок базується на даних соціологічних опитувань щодо настроїв європейців за 100 днів до європейських виборів повідомляє кореспондент Укрінформу.

Докладна інформація щодо цього питання, а також порівняльна інфографіка оприлюднена на сайті Європейського парламенту.

За першою прогнозною оцінкою, із 705 депутатських місць найбільшою за кількістю депутатів залишиться ЕРР, за прогнозом - 183 депутатських крісла (-34 місця). Другим за чисельністю, ймовірно, залишиться S&D, який має шанси зайняти 135 місць в Європарламенті, але втратить при цьому 53 своїх представників.

Читайте також: У ЄП запропонували створити в Європі об'єднану систему протиракетної оборони

Третє місце за чисельністю груп и прогнозують Альянсу лібералів і демократів заради Європи (ALDE) – який приведе до ЄП 75 депутатів. Європейські консерватори та реформісти можуть узяти 51 місце, Об’єднані ліві - Нордичні зелені – 46 місць, традиційні Зелені – Європейський вільний альянс претендують на 45 місць.

Посилять свої позиції праві партії, як ті, що вже входили до ЄП, так і нові, яких обєднано на цьому етапі терміном «інші».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-