Сирійські курди вимагають групу міжнародних спостерігачів на кордон з Туреччиною

Сирійські курди вимагають групу міжнародних спостерігачів на кордон з Туреччиною

Укрінформ
Очільниця Сирійської демократичної ради Ільхам Ахмед каже, що курди хочуть розмістити міжнародних спостерігачів на кордоні, щоб Туреччина не вчинила напад.

Про це повідомляє Guardian.

“Лідерка сирійських курдів закликала розмістити на кордоні Туреччини з Сирією невелику міжнародну групу спостерігачів для захисту курдів від того, що вона називає загрозою злочинів проти людства, вчинених турецькими силами”, - йдеться у повідомленні.

Ільхам Ахмед є співголовою Сирійської демократичної ради - політичного крила сирійських демократичних сил (СДФ), що підтримуються США, які керували звільненням більшої частини північно-східної Сирії від бойовиків ісламської держави.

Читайте також: Сирійські курди просять США не виводити війська повністю

Ахмед очолює курдську делегацію, що, перебуваючи у Вашингтоні, Парижі та Лондоні, переконує західних лідерів не зраджувати курдів, залишаючи їх під загрозою турецького нападу.

Анкара розглядає курдські сили у Сирії як терористичну загрозу та відгалуження курдського сепаратистського руху у межах власне Туреччини.

Як відомо, турецьке керівництво неодноразово заявляло про свою готовність почати військову операцію на схід від Євфрату, а також про необхідність створення «зони безпеки» на кордоні. Раніше колона турецьких бронетранспортерів та військовослужбовців «командос» прибула до прикордонних із Сирією районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-