Amnesty International звинувачує турецький суд у репресіях проти журналістів

Amnesty International звинувачує турецький суд у репресіях проти журналістів

Укрінформ
Правозахисники вважають політично мотивованими справи проти співробітників турецького видання Cumhuriyet.

Про це йдеться у заяві Amnesty International.

«Рішення залишити колишніх співробітників Cumhuriyet у в'язниці знову демонструє, що політично мотивовані судові процеси та неправомірні судові рішення просто підтверджуються упередженим апеляційним процесом», — заявив менеджер з питань стратегії та досліджень Amnesty International Ендрю Гарднер.

Він наголосив на тому, що переслідування багатьох журналістів та інших працівників засобів масової інформації є «зазіханням на свободу преси та справедливість».

«Використовуючи суди для посилення пригнічення медіа, влада вкотре показала потворну сторону зламаної судової системи Туреччини. Це має стати тривожними сигналами для тих, хто піклується про свободу висловлення думки”, — заявив Гарднер.

Читайте також: Росія зловживає антитерористичним законодавством — Рада Європи

Як повідомлялося, Cumhuriyet («Республіка») — одна із найстаріших у Туреччині газет, була заснована в 1924 році.

У квітні 2017 року 17 журналістів видання звинуватили у підтримці «терористичних організацій». В квітні минулого року 15 співробітникам Cumhuriyet було винесено обвинувачувальний вирок і оголошено терміни тюремного ув’язнення — від 2,5 до 8 років, двох співробітників відпустили. Один із обвинувачених — колишній головний редактор видання Джан Дюндар, який проживає у Німеччині з 2016 року.

Туреччина добивається його повернення в країну. Натомість міжнародні правозахисні організації вказують на існування політичної складової у процесі проти працівників Cumhuriyet, які висловлювали опозиційні до нинішнього керівництва погляди.

19 лютого апеляційний суд Стамбула визнав правомірним рішення суду у справах стосовно співробітників видання Cumhuriyet.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-