Brexit: в Єврокомісії заявляють про конструктивні переговори Мей та Юнкера

Brexit: в Єврокомісії заявляють про конструктивні переговори Мей та Юнкера

Укрінформ
Ще один раунд переговорів між президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером і прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей щодо Угоди про Brexit відбувся «у конструктивному дусі»

У перекладі з дипломатичної мови це означає, що сторони залишилися на своїх позиціях. Повідомлення про підсумки зустрічі, яка відбулася в середу у Брюсселі, оприлюднено на сайті Європейської Комісії.

«Обидва лідери погодилися, що переговори були конструктивними, і вони доручили своїм командам продовжувати вивчати можливості у позитивному дусі. Вони знову переглянуть досягнутий прогрес протягом наступних днів, виходячи з жорсткого розкладу часу та історичної важливості для ЄС і Великої Британії встати на шлях глибокого та унікальної партнерства у майбутньому. Президент Юнкер та прем’єр-міністр Мей погодилися провести переговори знову до кінця місяця», - йдеться у повідомленні.

У ході дискусії, яка відбулася сьогодні, як виходить з оприлюдненого документа, сторони обговорили так званий «бек-стоп» (комплекс заходів із уникнення встановлення жорсткого кордону між Ірландією і Північною Ірландією), його тимчасову природу,  ймовірні правові гарантії, які можуть біти прийнятними для сторін, а також що саме у двосторонніх відносинах може прийти на заміну цьому правовому явищу у майбутньому.

Читайте також: ЄС почав переглядати угоду про Brexit - Bloomberg

Сторони висловили підтримку головному переговірнику від Єврокомісії Мішелю Барн’є щодо статті 50 Угоди ЄС (за якою відбувається вихід Великобританії) та Державному секретарю Стівену Барклаю, який представляє у цьому процесі британську сторону, у їх зусиллях у пошуку прийнятних рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-