Кім Чен Ин поставив умову для третього саміту з президентом США

Кім Чен Ин поставив умову для третього саміту з президентом США

Укрінформ
Сполучені Штати мають покласти край реалізації нинішніх підходів до Північної Кореї, якщо вони хочуть провести третій саміт лідерів США і КНДР.

Про це заявив лідер Північної Кореї Кім Чен Ин під час виступу на 14-й сесії Вищої народної асамблеї КНДР, повідомив у п'ятницю центральний американський телеканал CNN.

"Лідер Північної Кореї наголосив, що якщо Сполучені Штати висловлять намір провести третій саміт, то це відбудеться "за умови, якщо США матимуть правильне ставлення і знайдуть методологію, яку можна було б розділити з нами, тоді ми захотіли би спробувати ще раз", - зазначає видання.

Читайте також: Трамп заявив, що третій саміт з Кім Чен Ином можливий

Виступаючи в п'ятницю у Пхеньяні, Кім наголосив: "Сполучені Штати багато говорять про проведення третього саміту США-КНДР, але ми не задоволені й не бажаємо знову бачити саміт, подібний до того, що відбувся в Ханої". Водночас він додав, що його особисті відносини з президентом Трампа не так ворожі, як відносини між двома країнами.

"Але буде складно знову отримати гарну нагоду (для третьої зустрічі – ред.) як минулого разу", - заявив північнокорейський лідер.

При цьому Кім заявив, що "буде терплячим" і чекатиме до кінця нинішнього року, допоки Сполучені Штати вирішать, чи хочуть вони проведення ще одного саміту на таких умовах.

Читайте також: Кім Чен Ин пригрозив ударом по тих, хто хоче санкціями "поставити КНДР на коліна"

Водночас, телеканал наводить заяву офісу президента Південної Кореї, що виступає посередником в організації переговорів між лідерами США і КНДР.

"Наш уряд робитиме все від нас залежне, щоб зберегти нинішній імпульс для діалогу й допомогти переговорам між США і Північною Кореєю відновитися в ближчому часі",- йдеться в оприлюдненому документі.

Як раніше повідомляло агентство, саміт лідерів Південної Кореї Мун Чже Іна і КНДР Кім Чен Ина може відбутися наприкінці квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-