Іран у чотири рази збільшив виробництво низькозбагаченого урану

Іран у чотири рази збільшив виробництво низькозбагаченого урану

Укрінформ
Іран в чотири рази збільшив виробництво низькозбагаченого урану і скоро може вийти за межі обмежень запасів, встановлених ядерною угодою.

Про це пише DW.

"Тегеран вже поінформував Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про своє рішення, але в агентстві поки не прокоментували цю інформацію", - йдеться у повідомленні.

Водночас, як зазначає агенція АР, "збільшення виробництва в чотири рази може означати, що Іран, імовірно, вийде за межі обмежень запасів урану, встановлених ядерною угодою".

Читайте також: Трамп спростував чутки, що Штати хочуть піти на мирні переговори з Іраном

За словами представника Організації з атомної енергії Ірану Бехруза Камальванді, це рішення не означає, що Тегеран буде використовувати більшу кількість центрифуг, яка обмежена атомною угодою. Однак, за його словами, протягом кількох тижнів Іран досягне максимально дозволеного, згідно з умовами договору, обсягу запасів низькозбагаченого урану - 300 кілограмів.

Нагадаємо: ядерна угода, в результаті якої частина санкцій проти енергетичного сектора країни були скасовані, була прийнята у 2015 році, тоді ж Іран погодився заморозити свою ядерну програму, підписавши угоду з США, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиною.

Читайте також: Трамп попередив про “офіційний кінець” Ірану

Напередодні на тлі зростання напруги у Перській затоці президент США Дональд Трамп застеріг Іран від військових дій і пригрозив йому тяжкими наслідками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-