Винищувачі США перехопили російські бомбардувальники біля Аляски

Винищувачі США перехопили російські бомбардувальники біля Аляски

Укрінформ
Сили протиповітряної оборони США в районі Аляски здійснили перехоплення чотирьох російських стратегічних бомбардувальників Ту-95, а також двох винищувачів Су-35, які наблизилися на небезпечну відстань до Сполучених Штатів і Канади.

Інцидент стався напередодні, повідомив у вівторок американський центральний телеканал CNN.

"Американські літаки F-22 Stealth перехопили в понеділок чотири російських бомбардувальники і два російських винищувачі Су-35 біля узбережжя Аляски", - зазначається в повідомленні із посиланням на Північноамериканське командування повітряно-космічної оборони (NORAD).

Зокрема, повідомляється, що російські стратегічні бомбардувальники увійшли до зони ідентифікації протиповітряної оборони, на відстані приблизно 200 миль (320 км) від західного узбережжя Аляски.

Читайте також: Над Балтією вдруге за добу перехопили російські літаки

При цьому уточнюється, що перехоплення були зроблені двома окремими групами F-22, а система ранніх попереджень та управління E-3 забезпечила загальне спостереження за ситуацією.

"Російські бомбардувальники й винищувачі залишалися в міжнародному повітряному просторі, вони так і не ввійшли до суверенного повітряного простору Сполучених Штатів або Канади", - цитує телеканал повідомлення NORAD.

Російське міністерство оборони підтвердило інцидент у вівторок, заявивши, що бомбардувальники Ту-95 здійснили плановий політ над нейтральними водами Чукотки, Берингового і Охотського морів, а також уздовж західного узбережжя Аляски і північного узбережжя Алеутських островів.

Фото: NORAD Command

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-