Конгрес США викликав на слухання двох екс-помічниць Трампа

Конгрес США викликав на слухання двох екс-помічниць Трампа

Укрінформ
Дві колишніх чиновниці адміністрації Білого дому, наближені до президента Трампа - Гоуп Гікс та Енні Дональдсон - мають з'явитися на слуханнях у юридичному комітеті палати представників США до наступного місяця.

Відповідні повістки комітет надіслав їм у вівторок, повідомив американський центральний телеканал CNN.

"Юридичний комітет палати представників у вівторок надіслав повістки колишнім чиновникам Білого дому Гоуп Гікс та Енні Дональдсон щодо надання документів та свідчень",- зазначає телеканал.

Читайте також: Трамп ховає свого екс-радника від слухань у Конгресі щодо російської справи

Очікується, що це спричинить чергове протистояння між Білим домом і Конгресом на тлі відмов адміністрації Трампа в наданні інформації законодавцям в рамках паралельного російського розслідування.

Цього разу Юридичний комітет видав повістки для Гікс і Дональдсон в контексті ширшого розслідування щодо можливого перешкоджання правосуддю з боку адміністрації Трампа, а також корупції та зловживання владою. Зокрема, юридичний комітет палати представників вимагає надати документи до 4 червня, а слухання для колишніх помічниць Трампа заплановані на 19 та 24 числа наступного місяця.

Читайте також: Трамп оскаржив рішення суду розкрити його фінансові звіти

Нагадаємо: Гоуп Гікс обіймала посаду директора з питань комунікацій Білого дому, й фактично була особистим секретарем Трампа впродовж багатьох років, а Енні Дональдсон працювала заступником радника Білого дому.

Обидві колишні чиновниці отримали повістки після того, як у вівторок на слухання в комітеті не з'явився екс-адвокат Трампа Дон Макган. У цьому випадку президент США скористався своїм правом відмовити Конгресу у примусовому виклику екс-чиновника його адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-