Однопартійці Мей знову хочуть голосувати за вотум недовіри прем'єру Британії

Однопартійці Мей знову хочуть голосувати за вотум недовіри прем'єру Британії

Укрінформ
Кілька високопоставлених членів Консервативної партії хочуть попросити лідерів партії змінити правила для повторного голосування щодо вотуму недовіри прем'єр-міністру Великої Британії Терезі Мей.

Про це повідомляє BBC.

“Кілька високопоставлених членів Консервативної партії сьогодні попросять лідерів партії змінити правила, щоб дозволити проголосувати за вотум недовіри в лідерстві (Терези Мей — ред.) ”, - йдеться у повідомленні.

У грудні минулого року не набралося достатньої кількості голосів, аби висловити вотум недовіри Мей, і згідно з партійними правилами повторне голосування щодо вотуму недовіри голові партії не може відбутися протягом 12 місяців після останнього.

Читайте також: Мей погодилася на голосування за другий референдум щодо Brexit

Зазначається, що раніше керівництво комітету партії, який опікується цим питанням, виступало проти таких змін правил.

Як повідомлялося, британський парламент уже тричі провалив голосування за угоду про Brexit. Внаслідок цього в країні сталася політична криза, а сам її вихід із ЄС був відтермінований до жовтня цього року. Четверта спроба запланована на початок червня. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей наголошувала, що повідомить про дату своєї відставки одразу після успішного голосування за її угоду про Brexit у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-