Вето РФ та Китаю на гуманітарну допомогу Сирії є ганебним - Помпео

Вето РФ та Китаю на гуманітарну допомогу Сирії є ганебним - Помпео

Заява
Укрінформ
Держсекретар США Майкл Помпео розкритикував позицію Росії та Китаю, які в Раді Безпеки ООН заблокували резолюцію про доправлення гуманітарної допомоги для Сирії.

Про це йдеться в офіційній заяві Помпео, оприлюдненій на сайті Держдепу.

"Учорашнє вето РФ і Китаю на резолюцію Ради Безпеки ООН, яка відкривала шлях для гуманітарної допомоги мільйонам сирійців, є ганебним. Резолюція, висунута Німеччиною, Бельгією, Кувейтом та підтримана США, дозволила би допомогти врятувати життя щонайменше чотирьох мільйонів сирійців по всій країні", - підкреслив Помпео.

На жаль, констатував він, Росія в 14-й раз, а Китай увосьме заблокували цей крок. І при цьому  продовжують підтримувати наступ військ Асада на Ідліб.

Читайте також: Армія Асада і Росія почали масовані авіаудари в Ідлібі — ЗМІ

"Звертаюся до Росії й Китаю, які вирішили зробити політичну заяву, виступивши проти цієї резолюції, – на ваших руках кров", - заявив державний секретар США.

Він заперечив твердження Москви й Пекіну про те, ніби ситуація в Сирії змінилася: "Мільйони сирійців усе ще потребують допомоги".

У цьому зв'язку Помпео підкреслив, що Вашингтон продовжує допомагати сирійському народові.

"Ми є найбільшим донором гуманітарних потреб у Сирії, надавши $10,5 млрд з початку кризи у 2011 році. Ми пишаємося нашою принциповою позицією допомагати кожному сирійцю, який цього потребує", - зазначив Помпео.

Читайте також: В Ідлібі внаслідок авіаударів загинули щонайменше 20 мирних жителів

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю РФ і Китай скористалися правом вето в Раді Безпеки ООН і не дозволили ухвалити резолюцію, яка передбачає постачання гуманітарної допомоги до Сирії через кордон з Іраком і Туреччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-