У Китаї оборонний бюджет США назвали втручанням у свої внутрішні справи

У Китаї оборонний бюджет США назвали втручанням у свої внутрішні справи

Укрінформ
Деякі положення прийнятого в США оборонного бюджету на 2020 рік у Китаї вважають втручанням у внутрішні справи країни.

Про це повідомляє Хіnһuа.

«Ці пункти є необґрунтованими й упередженими, тут явне втручання у внутрішні справи Китаю», - заявив речник Комітету з міжнародних відносин Всекитайських зборів народних представників Ю Веньцзе.

Положення військового бюджету США, які обурили влади Китаю, включають постачання озброєнь Тайваню, підтримку протестувальників у Гонконзі, а також згадка про ситуацію в Сіньцзяні в контексті прав мусульман-уйгурів.

Читайте також: Китай висловив протест щодо нових санкцій США за утиски уйгурів

Як зазначили в Комітеті, згадка Тайваню в американському бюджеті серйозно порушує принцип «одного Китаю», завдає значної шкоди відносинам між Пекіном і Вашингтоном, а також загрожує миру і стабільності в Тайванській протоці.

Ю Веньцзе закликав Сполучені Штати відмовитися від «свого менталітету і гегемоністської логіки часів Холодної війни», припинити втручатися у внутрішні справи Китаю і «вжити заходів щодо негайного усунення негативного впливу, спричиненого цим документом».

Читайте також: США вперше за 30 років вислали китайських дипломатів - NYT

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни, який передбачає $300 млн військової допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-