Євросоюз активував спецмеханізм для допомоги Лівану

Євросоюз активував спецмеханізм для допомоги Лівану

Укрінформ
Європейський Союз активував механізм цивільного захисту на прохання Лівану, щоб допомогти країні в ліквідації наслідків вчорашніх вибухів у столиці Бейруті.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник європейської Служби зовнішніх дій Петер Стано у Твіттер.

«Ліван: ЄС пропонує повну підтримку ліванському народу. Механізм цивільного захисту був активований на прохання Лівану та координує термінове розгортання понад 100 висококваліфікованих пожежників з автомобілями, собаками й обладнанням», - повідомив він.

Зазначається, що Нідерланди, Чехія та Греція вже підтвердили свою участь в операції з допомоги.

Німеччина, Франція й Польща також запропонували надати допомогу в рамках механізму.

Читайте також: Через вибухи у Бейруті близько 250 тисяч людей втратили домівки

Як повідомлялося, Механізм цивільного захисту Європейського Союзу є найбільшою в світі системою надання міжнародної координованої оперативної допомоги при надзвичайних ситуаціях. Система включає різноманітні ресурси і форми допомоги від 28 країн членів та 4 країн кандидатів в ЄС.

Читайте також: Україна запропонувала Лівану допомогу у ліквідації наслідків вибухів у Бейруті

Як повідомляв Укрінформ, увечері 4 серпня у порту ліванської столиці внаслідок потужних вибухів в порту загинули щонайменше 100 людей, ще близько 4 тис. зазнали поранень. Крім того, рятувальники розшукують ще понад сотню людей, які зникли після вибухів. За попередньою інформацією, вибухнули 2,7 тонни нітрату амонію (аміачної селітри), які шість років зберігали в порту без дотримання заходів безпеки.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-