Австрійських політиків запідозрили в порушенні черги на COVID-вакцинацію

Австрійських політиків запідозрили в порушенні черги на COVID-вакцинацію

Укрінформ
У деяких регіонах Австрії місцеві політики та їхні родичі могли поза чергою отримати щеплення від COVID-19, які нині призначені тільки медикам та літнім людям.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агентство АРА.

"У деяких федеральних землях лунає критика з приводу того, що вакцинація проти коронавірусу проводиться з порушенням порядку, встановленого владою. У Форарльберзі, Тіролі, Каринтії, Верхній Австрії, Нижній Австрії та Відні були зафіксовані випадки, коли щеплення робили не мешканцям будинків для літніх, медичним працівникам та людям за 80 років, а політикам, громадським діячам та їхнім родичам", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Польщі - скандал навколо COVID-вакцинації селебріті та політиків

Зазначається, що МОЗ та органи прокуратури Австрії перевіряють повідомлення про те, що щеплення робили особам, на яких не поширюється перший етап вакцинації.

Добровільна та безплатна вакцинація населення стартувала в Австрії наприкінці грудня. На першому етапі щеплення роблять особам з групи найбільшого ризику - віком від 80 років, особливо мешканцям будинків для літніх людей, а також медикам.

Читайте також: В Австрії продовжують локдаун і запроваджують носіння FFP-масок

За словами глави австрійського уряду Себастіана Курца, усі люди старші 65 років зможуть вакцинуватися від коронавірусу орієнтовно до кінця квітня - початку травня. Потім розпочнеться масова вакцинація всіх охочих, онлайн-реєстрація для отримання щеплення вже розпочалася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-