Експрем’єр Гаїті у канадському суді оскаржує запроваджені проти нього санкції

Експрем’єр Гаїті у канадському суді оскаржує запроваджені проти нього санкції

Укрінформ
Колишній прем’єр-міністр Гаїті Лорен Ламосе подав позов до федерального суду Канади з вимогою зняти з нього санкції, запроваджені канадським урядом.

Про це повідомляє CBC News, передає Укрінформ.

Як зазначається, Канада цього року запровадила санкції проти Ламосе та 12 інших чинних й колишніх гаїтянських високопосадовців та великих підприємців через підтримку ними збройних угруповань, які вже тривалий час чинять безлад у Гаїті. У межах санкцій передбачається заморожування всього майна Ламосе та інших підсанкційних осіб на території Канади та заборона в’їзду в країну.

Проте колишній прем’єр-міністр однієї із найбідніших країн світу наполягає, що запроваджені проти нього обмеження були невиправданими й що йому не дали змогу представити свою позицію.

Читайте також: Канада розглядає можливість військової місії на Гаїті - Трюдо

Ламосе також стверджує, що під час перебування на посаді глави уряду Гаїті в 2012-2014 рр. рішуче боровся з організованою злочинністю.

На Гаїті з вересня триває гуманітарна криза, спричинена блокуванням збройними угрупованнями основного вантажного порту, через який острівна країна отримує більшу частину пального.

Фото: epeatingislands.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-