Німеччина скличе саміт щодо біженців

Німеччина скличе саміт щодо біженців

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер планує провести незабаром «саміт щодо біженців» з огляду на напружену ситуацію.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зустріч із представниками відповідних муніципальних організацій і міністрами внутрішніх справ федеральних земель має відбутися протягом наступних двох-трьох тижнів, поінформував у понеділок речник міністерства Максиміліан Калль.

«Це напружена ситуація, до нас прибуває дуже багато людей», - сказав він.

У багатьох місцях бракує доступного житла, дитячих садків і вчителів для курсів німецької мови, у деяких їх просто вже немає зовсім. Це стає серйозним викликом і навантаженням для влади на місцях і до того ж веде до зростання соціальної напруги. Ситуація, втім, дуже різниться між регіонами. Центральна влада хоче виробити механізм кращого розподілу шукачів притулку.

Читайте також: У Європі зареєстрували вже майже п'ять мільйонів біженців з України - ООН

Речник МВС зауважив, що 8 з 10 шукачів притулку – українці. З України в Німеччину від війни втекли понад мільйон біженців. Офіційно з них зареєстровані, за даними відомства, 1 057 286 осіб.

Біженці з України відрізняються від інших процедурою оформлення. Вони не мають подавати документи на отримання притулку, адже автоматично отримують тимчасовий захист.

Між тим, торік у Німеччині 217 774 людини подали заяву про притулок – це найбільший показник з 2016 року, коли ФРН пережила попередню хвилю біженців. Більшість шукачів притулку приїхали з Сирії, Афганістану, Туреччини, Іраку та Грузії.

У 2022 році федеральний уряд надав землям і муніципалітетам фінансову підтримку на біженців у розмірі 3,5 млрд євро. Ще 2,75 мільярда євро було погоджено на цей рік.

Читайте також: В уряді Німеччини заявили, що передадуть Україні танки якнайшвидше

Подібна зустріч стане не першою, попередня була восени минулого року. Тоді Фезер запропонувала виділення для розміщення біженців додаткової нерухомості, яка є в розпорядженні державних структур.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з результатами опитування, кожен четвертий із понад 1 млн українських біженців у Німеччині хотів би залишитися у ФРН.             

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-