росія «дзеркально» висилає дипломата Молдови та закриває в’їзд молдовським посадовцям

росія «дзеркально» висилає дипломата Молдови та закриває в’їзд молдовським посадовцям

Укрінформ
МЗС росії оголосило персоною нон грата співробітника посольства Молдови у москві та закриває в'їзд кільком молдовським посадовцям за «антиросійські заяви».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТГ-канал МЗС росії.

У відомстві заявили, що 25 квітня викликали посла Молдови в рф Ліліана Дарія, щоб висловити йому «рішучий протест у зв'язку з недружніми щодо росії кроками офіційного Кишинева» та «вручити ноту протесту».

російська сторона оголосила персоною нон грата співробітника посольства Молдови в росії у відповідь на рішення молдовської влади від 19 квітня щодо працівника посольства росії у Кишиневі.

Читайте також: Молдова заявляє про порушення режиму безпеки росією у Придністров’ї

Крім того, главі молдовської дипмісії повідомили про рішення закрити в'їзд до рф кільком молдовським посадовцям у відповідь на їхні «регулярні антиросійські заяви», а також на приєднання Кишинева до санкційних списків Євросоюзу, фігурантами яких є громадяни рф.

Читайте також: Москва висилає німецьких дипломатів, каже про «дзеркальну» відповідь

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня влада Молдови не дозволила в’їхати в країну президенту російської республіки Татарстан Рустаму Мінніханову, який планував узяти участь у заході в автономному територіальному утворенні Гагаузія.

Пізніше, 19 квітня, Молдова оголосила про видворення працівника посольства рф після приїзду президента Татарстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-