Польща отримала перші комплекси HIMARS

Польща отримала перші комплекси HIMARS

Укрінформ
До Польщі прибули перші пускові установки артилерійської системи M142 HIMARS.

Офіційна церемонія презентації перших пускових установок HIMARS, за участі віцепрем’єра, міністра національної оборони Польщі Маріуша Блащака, відбулася в 1-й базі транспортної авіації у Варшаві, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Ми сьогодні приймаємо до польської армії комплекси HIMARS. Це – техніка, яка себе виправдала в руках України, яка зупиняє російську агресію”,- зазначив під час церемонії Блащак.

Він повідомив, що ці комплекси потраплять на озброєння 16-ї механізованої дивізії ЗС Польщі, підрозділи якої дислокуються в північно-східній Польщі неподалік кордонів з білоруссю і калінінградською областю росії.

Читайте також: Польща розширює виробництво САУ Krab, які передає Україні

Як повідомляло агентство, Польща в 2019 році купила у США 20 комплексів HIMARS, зокрема 18 бойових та два навчальних, за 414 млн дол. Згодом Польща звернулася до США щодо купівлі близько 484 ракет цього типу й отримала від американської сторони згоду. Максимальна вартість закупівлі оцінюється в 10 млрд дол.

Як повідомлялося, віцепрем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак нещодавно заявив, що цьогоріч у Польщі буде створено центр обслуговування і виробництва артилерійської системи M142 HIMARS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-