Яндекс показує, що росіяни стали більше цікавитися допомогою своїй армії

Яндекс показує, що росіяни стали більше цікавитися допомогою своїй армії

Дослідження
Укрінформ
За даними пошукової системи Яндекс, тижнева кількість запитів про "допомогу СВО" станом на кінець жовтня 2023 року була майже в сім разів більша, ніж рік тому.

Про це Укрінформу повідомили в організації Brand Ukraine.

"І хоча частина цих запитів пов’язана не стільки з наданням, як із отриманням такої допомоги, більш конкретні запити про те, як можна допомогти бійцям так званої спеціальної воєнної операції, так само демонструють суттєве зростання. Дедалі більше росіян цікавляться купівлею FPV-дронів, передачею гуманітарної та іншої допомоги на т.зв. СВО", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, різке зростання за деякими з цих запитів дає підстави припускати, що причиною раптового зацікавлення аудиторії в допомозі власній армії може бути цілеспрямоване привернення уваги до цієї теми та закликів до звичайних громадян через розгалужену систему державної пропаганди РФ.

Читайте також: Використання Україною ракет ATACMS стало найпопулярнішим запитом у Google за тиждень

Brand Ukraine – це організація, яка втілює міжнародні комунікаційні проєкти для розвитку бренду України у світі, а також забезпечує експертну підтримку уряду у сфері стратегічних комунікацій, аналізу даних та розробки якісного контенту.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму загарбники відкрили школу пілотів FPV-дронів, яка випускає по десять спеціалістів кожні два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-