За Трампа з Білого дому зникли секретні документи про втручання Росії у вибори - CNN

За Трампа з Білого дому зникли секретні документи про втручання Росії у вибори - CNN

Укрінформ
У останні дні президентської каденції Дональда Трампа дивним чином зникла папка з цілком таємною інформацією високого ступеню допуску, яка містила розвідувальні дані про втручання Росії у вибори в США в 2016 році на користь Трампа.

Зникнення важливих секретних документів, як пише CNN, викликало чималі занепокоєння в розвідці, передає Укрінформ.

«За словами джерел, папка вміщувала необроблені розвіддані, зібрані США та союзниками по НАТО щодо росіян і російських агентів, включно з джерелами та методами, що стало підґрунтям для оцінок уряду США про те, що президент Росії Володимир Путін намагався допомогти Трампу перемогти на виборах 2016 року», - зазначається у публікації.

Розвіддані були настільки засекреченими, що законодавці та персонал Конгресу з відповідним допуском могли переглянути матеріали лише у штаб-квартирі ЦРУ в Ленглі. А сама папка, яка мала товщину 10 дюймів або близько 25 см, зберігалася у замкненому сейфі.

Востаннє папку бачили в Білому домі наприкінці президентської каденції Трампа. Колишній президент наказав доправити документи туди, щоби він міг розсекретити частину з них, у вигідний для нього спосіб. Для цього було зроблено кілька копій відредагованих документів, щоби їх можна було поширити серед республіканців у Конгресі та правих ЗМІ. Однак потім копії були вилучені, а саму папку так і не знайшли, навіть під час обшуку в резиденції Трампа в Мар-а-Лаго.

Читайте також: Конгрес заборонив будь-якому президенту США оголошувати про вихід країни з НАТО

Робота над документами проводилася під наглядом керівника апарату Білого дому Марка Медоуза, однак той категорично заперечив свою причетність до її зникнення.

Як повідомляв Укрінформ, колишній президент США Дональд Трамп заявляв, що Росія не надавала йому жодної допомоги під час виборів 2016 року. Для цього також було запущене розслідування на чолі зі спецпрокурором Робертом Мюллером. За підсумками роботи слідство заявило, що не знайшло доказів змови кампанії Дональда Трампа з росіянами, а також обструкції правосуддю.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-