У Польщі затримали політика, який погрожував терактом у Сеймі

У Польщі затримали політика, який погрожував терактом у Сеймі

Фото
Укрінформ
Польська поліція затримала у Варшаві польського політика, кандидата націоналістичної “Конфедерації” до Сенату РП Яцека Ц. за публічні дописи про загрозу теракту у приміщенні польського парламенту.

Речник Окружної прокуратури у Варшаві Шимон Банна повідомив, що інтенсивні дії районної прокуратури дільниці Варшава-Мокотув призвели до затримання особи, передає Укрінформ із посиланням на Rmf24.pl.

Фото: Darek Delmanowicz/PAP
Фото: Darek Delmanowicz/PAP

“Численні дії, проведені упродовж кільканадцяти годин, у тому числі огляд мобільного телефону Яцека Ц., дозволили довести, що він був автором цих дописів”,- зазначив Банна.

У прокуратурі політикові було висунуто два звинувачення: щодо повідомлення про фальшиву тривогу у зв’язку з нібито закладення вибухового пристрою в будівлі Сейму Польщі; щодо публічної позитивної оцінки злочину, скоєного у Сеймі 12 грудня цього року, коли один із депутатів парламенту загасив вогнегасником запалені ханукальні свічки.

Прокуратура визначила особі запобіжний захід у вигляді поліцейському нагляду разом із зобов'язанням з'являтися у визначений підрозділ в поліцейському відділку.

Політик зазначив, що виявлені у його телефоні дописи не його, а хтось отримав доступ до його акаунту і розмістив відповідні дописи.

Читайте також: Польща видворила росіянина - підозрюють у роботі на спецслужби РФ

Чоловікові загрожує тюремне ув’язнення терміном від 6-ти місяців до восьми років.

Як повідомляв Укрінформ, у минулий вівторок, 12 грудня, у Сеймі Польщі проросійський депутат націоналістичної “Конфедерації” Гжегож Браун після урочистого запалення свічок на ханукальній менорі загасив свічки з вогнегасника. Керівництво Сейму засудило дії депутата, позбавило його права участі у засіданні парламенту й наклало на нього фінансове покарання. Маршалок Сейму Шимон Головня і глава польського уряду Дональд Туск засудили дії Брауна, підкресливши, що у Польщі не може бути місця расизму, ксенофобії й антисемітизму.

Фото: pixabay.com/CC0 Public Domain

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-