Сі Цзіньпін заявив про неминуче «возз’єднання» Тайваню з Китаєм

Сі Цзіньпін заявив про неминуче «возз’єднання» Тайваню з Китаєм

Укрінформ
Глава КНР Сі Цзіньпін заявив про неминуче «возз’єднання» Тайваню з материковим Китаєм і пообіцяв рішуче протидіяти будь-яким спробам «відділення» Тайваню від Китаю.

Про це він сказав під час виступу на симпозіум з нагоди 130-ї річниці від дня народження засновника КНР Мао Цзедуна, передає Укрінформ із посиланням на Xinhua.

«Реалізація повного возз’єднання Китаю є неминучою тенденцією. Це найбільший національний інтерес і те, чого хочуть люди», - сказав Сі.

Він наголосив на необхідності ретельно впроваджувати політику правлячої в КНР Компартії стосовно вирішення тайванського питання та підтримки принципу одного Китаю і Консенсусу 1992 року (яким Китай Тайвань визнали єдність Китаю – ред.).

Китайський лідер також підкреслив необхідність розвивати взаємодію з Тайванем в усіх сферах та закликав сприяти мирному розвитку відносин між материком і островом.

Читайте також: Тайвань проводить військові навчання - відпрацьовують відбиття висадки китайського десанту

Водночас він вчергове застеріг від спроб проголошення незалежності Тайваню.

«Ми рішуче перешкоджатимемо будь-кому домагатись відділення Тайваню від Китаю», - наголосив Сі.

Як відомо, 13 січня на Тайвані пройдуть чергові парламентські й президентські вибори, на яких головна боротьба розгортається між провладною Демократичною прогресивною партією (ДПП), яка виступає за незалежність, та опозиційною партією Гоміндан, схильною до налагодження відносин із Пекіном.

За останніми соцопитуваннями, фаворитом перегонів є висуванець влади віцепрезидент Лай Чінте, який на понад 9% випереджає кандидата Гоміндану Хоу Юі.

Читайте також: Тайвань повідомив про активність китайських військових літаків і кораблів навколо острова

Як повідомляв Укрінформ, лідер Китаю Сі Цзіньпін прямо сказав президенту США Джо Байдену під час їхнього нещодавнього саміту в Сан-Франциско, що Пекін «возз’єднає» Тайвань із материковим Китаєм, але часові рамки «возз’єднання» ще не визначені.

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-