Берлін відповів Москві на тролінг через вітання з Різдвом «росіян, а не українців»

Берлін відповів Москві на тролінг через вітання з Різдвом «росіян, а не українців»

Укрінформ
Російські пропагандисти вирішили «потролити» міністерство закордонних справ ФРН, там відреагували оцінкою самих російських пропагандистів.

Запитання на брифінгу в Берліні стосувалось вітальної листівки, яку німецьке МЗС перед Різдвом розмістило на своєму сайті кількома мовами, серед яких російська, але не було української, передає кореспондент Укрінформу.

«Російська пропаганда ніколи не здавалась нам смішною. Там було шість офіційних мов ООН, тому це традиція. Але я думаю, що немає жодних сумнівів щодо ставлення Федерального уряду та Міністерства закордонних справ до України та нашої підтримки України», - заявив речник відомства на прохання прокоментувати реакцію російських ЗМІ і соцмереж на те, що «привітали росіян, але не українців».

Дипломат також назвав намагання російських пропагандистів пожартувати над німецьким зовнішньополітичним відомством «гарною спробою», з якої, втім, нічого не вийшло.

Читайте також: У Німеччині заблокували російських активів на понад €4 мільярди

Міністерство закордонних справ Німеччини кілька днів тому опублікувало вітання з Різдвом, де були розміщені побажання англійською, французькою, китайською, арабською, турецькою і російською мовами. Чи не всі росЗМІ та багато блогерів відразу почали «жартувати», що українців не привітали, але ж росіян - так.

Цікаво, що наразі сторінка з вітальною листівкою із сайту МЗС зникла, щоправда, вона збереглася в архівах. Зате в соцмережі Х з’явилося інше привітання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-