Китай випустив спеціальні поштові марки, присвячені Року Дракона

Китай випустив спеціальні поштові марки, присвячені Року Дракона

Фото
Укрінформ
Пошта Китаю представила набір із двох спеціальних марок на честь прийдешнього Року Дракона за китайським місячним календарем.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ. 

На одній із марок на червоному тлі зображено золотого дракона, що летить серед хмар. Його образ і поза символізують дух енергійного прогресу та самовдосконалення й запозичені із зображення Стіни дев’яти драконів Забороненого міста, імператорського палацу в Пекіні.

На іншій марці зображено двох драконів, що ширяють навколо традиційного китайського орнаментного виробу з нефриту, нанесені на якому візерунки символізують добрі побажання сприятливої погоди, процвітання та миру для країни і народу. 

Китай з 1980 року щорічно випускає зодіакальні марки.

Китайський зодіакальний цикл містить 12 тварин: щур, віл, тигр, кролик, дракон, змія, кінь, вівця, мавпа, півень, собака та свиня, якими позначають роки та відображають атрибути людей.

Читайте також: Укрпошта ввела в обіг благодійну марку «Подарунки Святого Миколая»

Як відомо, нинішній рік за китайським місячним календарем є роком Чорного Водяного Кролика. 

Йому на зміну прийде рік Зеленого Дерев’яного Дракона. В азійських країнах Дракон вважається могутньою фігурою, яка приносить добробут та удачу.

Китайський Новий рік або Свято весни, найголовніше для китайців свято уже понад 2000 років, цього року відзначатиметься 10 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-