Циклон Белаль після Реюньйона прямує на Маврикій, є загиблі

Циклон Белаль після Реюньйона прямує на Маврикій, є загиблі

Укрінформ
На французькому острові Реюньйон знято фіолетовий рівень небезпеки, що дозволило екстреним службам втрутитися і оцінити збитки, завдані циклоном Белаль. Зокрема, відомо про загибель однієї людини на Реюньйоні та ще однієї вже на Маврикії, куди стрімко наближається цей циклон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France Info.

"Я хотів би запевнити всіх мешканців та обраних представників, що ми повністю мобілізовані. Наші маврикійські друзі також страждають від циклону. Я хотів би висловити нашу солідарність з ними", - про свою вдячність силам, розгорнутим на острові, написав президент Франції Емманюель Макрон в соц мережі X. На його прохання, на Реюньйон вирушить міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен.

У понеділок над островом пройшло око циклону Белаль, що супроводжувалося сильним вітром та дощем. Перші пориви вітру вдарили по північному заходу Реюньйону, упродовж дня його сила перевищувала 200 км на годину. Унаслідок більше третини домогосподарств острова були знеструмлені, у префектурі Сен-Жиль підтвердили смерть безхатченка. Дощ вже спричинив розлив кількох річок.

Читайте також: В Індонезії через виверження вулкана евакуювали 6500 людей

Маврикій, розташований за 200 км від Реюньйону, також зазнав значних руйнувань, зокрема, від повеней, які передують приходу циклону. У столиці Порт-Луї, розташованій на західному узбережжі, потужні хвилі прокотилися по набережній, а на деяких вулицях автомобілі були заблоковані водою по капот, або навіть знесені течією, як показують місцеві ЗМІ. Вони ж повідомляють про загибель мотоцикліста. Найгірших погодних умов на Маврикії очікують в ніч з понеділка на вівторок.

Нагадаємо, близько десятка штормів або циклонів перетинають південно-західну частину Індійського океану щороку протягом сезону циклонів, який триває з листопада по квітень.

Як повідомлялось, Маврикій, а вслід за ним країни південно-східної Африки, зокрема, Малаві, Мозамбік та Мадагаскар постраждали від руйнівного циклону Фредді, який став найтривалішим та найсильнішим тропічним штормом у Південній півкулі у 2023.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-