Азербайджан заявив про вихід з ПАРЄ

Азербайджан заявив про вихід з ПАРЄ

Укрінформ
Делегація Азербайджану заявила, що припиняє взаємодію з Парламентською асамблеєю Ради Європи та присутність у ній до подальшого повідомлення.

Цю заяву делегація Азербайджану зробила перед початком пленарного засідання, на якому саме мали розглядати питання її повноважень, передає кореспондент Укрінформу.

«Перед обличчям нестерпної атмосфери расизму, азербайджанофобії та ісламофобії, яка склалася в ПАРЄ, делегація Азербайджану ухвалює рішення припинити свою взаємодію і присутність у ПАРЄ до подальшого повідомлення», - йдеться в заяві.

У заяві наголошується, що «ніхто у світі, зокрема й ті, хто сидить у цій залі, не можуть говорити з Азербайджаном мовою погроз і шантажу».

Парламентська асамблея Ради Європи, твердять азербайджанські депутати, використовується як платформа для нападок на деякі держави-члени, а основні принципи ПАРЄ використовуються певними упередженими групами для просування своїх інтересів.

«Ініціатива щодо оскарження повноважень делегації Азербайджану в ПАРЄ є частиною цієї порочної кампанії. Ми також розглядаємо цю ініціативу як навмисну і неприйнятну спробу необґрунтованого втручання в поточний виборчий процес в Азербайджані та яскравий приклад підступних дій з підриву функціонування демократичних інститутів у нашій країні», - твердить делегація цієї країни.

Читайте також: У Страсбурзі стартує зимова сесія ПАРЄ - говоритимуть і про становище українських дітей

Як повідомляв Укрінформ, на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у понеділок, 22 січня, оскаржили повноваження делегації Азербайджану в ПАРЄ у зв'язку з невиконанням взятих на себе зобов'язань.

Глава німецької делегації у ПАРЄ Франк Шваббе звинуватив Азербайджан у переслідуванні опозиції, масових порушеннях прав людини в Карабаху та висловив впевненість, що «немає інших способів вплинути», крім обмеження прав азербайджанців у ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-