ПАРЄ не ратифікувала повноваження делегації Азербайджану

ПАРЄ не ратифікувала повноваження делегації Азербайджану

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи вирішила не ратифікувати повноваження делегації Азербайджану, дійшовши висновку, що ця країна не виконала основні зобов'язання. 

Відповідну резолюцію на вечірньому пленарному засіданні ПАРЄ підтримали 76 делегатів, передає кореспондент Укрінформу

"Залишається дуже серйозне занепокоєння щодо здатності (Азербайджану – ред.) проводити вільні й чесні вибори, щодо поділу влади, слабкості законодавчої влади стосовно виконавчої, незалежності судової влади та поваги до прав людини, про що свідчать численні рішення Європейського суду з прав людини і висновки Венеціанської комісії", - йдеться в тексті резолюції. .

У документі наводиться низка прикладів відсутності співпраці Азербайджану з ПАРЄ, зокрема, ігнорування запрошення моніторингових доповідачів під час президентських виборів та відмова у візиті до країни іншим доповідачам Асамблеї.

За словами парламентарів, азербайджанська делегація зможе відновити свою діяльність у ПАРЄ, щойно виконає умови, викладені в Регламенті.

Читайте також: ЄС занепокоєний затриманнями журналістів та активістів у Азербайджані

Це рішення стосується лише повноважень делегації Азербайджану в ПАРЄ - країна залишається повноправним членом Ради Європи.

Нагадаємо, що делегація Азербайджану не стала чекати на резолюцію та ще перед початком пленарного засідання зробила заяву про припинення взаємодії з Парламентською асамблеєю Ради Європи.

Як повідомляв Укрінформ, на сесії ПАРЄ у понеділок, 22 січня, оскаржили повноваження делегації Азербайджану у зв'язку з невиконанням узятих на себе зобов'язань.

Глава німецької делегації Франк Шваббе звинуватив Азербайджан у переслідуванні опозиції, масових порушеннях прав людини в Карабаху та висловив впевненість, що "немає інших способів вплинути", крім обмеження прав держави у ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-