Штати радять КНДР облишити провокації та повернутися до дипломатії

Штати радять КНДР облишити провокації та повернутися до дипломатії

Укрінформ
США засудили запуск Північною Кореєю ракет у бік Жовтого моря, а також інші провокаційні дії режиму, та вказали на необхідність повернутися до дипломатії.

З відповідною заявою виступив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вкотре закликаємо КНДР утриматися від подальших провокаційних, дестабілізуючих дій і повернутися до дипломатії», - сказав представник зовнішньополітичного відомства США.

Він зазначив, що Вашингтон вважає дії Пхеньяна небезпечними, ризикованими й такими, що дестабілізують ситуацію в регіоні. Пател наголосив, що Сполучені Штати готові співпрацювати з КНДР у ключових питаннях та водночас продовжувати тісну взаємодію з Японією і Південною Кореєю.

Читайте також: Британські експерти виявили новий доказ використання Росією ракет із КНДР

Представник Держдепу привернув окрему увагу до посилення співпраці між КНДР і Росією, заявивши, що це викликає стурбованість у всіх, хто зацікавлений у мирі та стабільності на Корейському півострові та в Європі.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Північна Корея здійснила пуски кількох крилатих ракет у напрямку Жовтого моря. Востаннє Пхеньян робив це у вересні минулого року, коли випробував дві стратегічних крилатих ракети великої дальності з імітацією ядерних боєголовок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-