Дев’ять країн призупинили фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців - ЗМІ

Дев’ять країн призупинили фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців - ЗМІ

Укрінформ
На цей час уже дев’ять країн-донорів призупинили фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA).

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Як зазначається, до США, які 26 січня оголосили про призупинення фінансування цієї структури, приєдналися Велика Британія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Швейцарія, Фінляндія, Австралія та Канада. 

"Вони заявили, що не виділятимуть кошти UNRWA до отримання результатів розслідування можливої причетності співробітників агентства до нападу угруповання ХАМАС... на Ізраїль 7 жовтня минулого року", - йдеться у повідомленні.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш визнав серйозність висунутих на адресу UNRWA підозр, але закликав міжнародне співтовариство забезпечити продовження гуманітарної роботи агентства.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня Агентство ООН у справах палестинських біженців заявило про початок розслідування після інформації про причетність деяких його співробітників до нападу на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що його країна спробує зупинити діяльність UNRWA у Газі після завершення війни. Він стверджує, що це агентство було «цивільним підрозділом» ХАМАС.

Читайте також: Агентство ООН розслідує причетність співробітників до нападу на Ізраїль 7 жовтня

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ініціює перевірку інформації про участь окремих співробітників UNRWA у нападі ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

UNRWA було створено для допомоги біженцям війни 1948 року під час заснування Ізраїлю. Агентство надає допомогу, зокрема й у галузі освіти та охорони здоров’я, палестинцям у Газі, на Західному березі річки Йордан, у Йорданії, Сирії та Лівані.

Фото: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-