У ЄС ліквідували масштабну мережу незаконного переправлення мігрантів через Ла-Манш

У ЄС ліквідували масштабну мережу незаконного переправлення мігрантів через Ла-Манш

Укрінформ
У ЄС ліквідували одну з найбільших мереж незаконного переправлення мігрантів через Ла-Манш.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Євроюст.

“Масштабна операція за участю правоохоронних та судових органів Бельгії, Франції та Німеччини, координована Європолом та Євроюстом, призвела до ліквідації однієї з найактивніших мереж, які займаються контрабандою мігрантів через Ла-Манш на невеликих човнах. Розслідування зосередилося на іраксько-курдській мережі, яка підозрюється у незаконному переправленні нелегальних мігрантів з Близького Сходу та Східної Африки через Францію до Великобританії з використанням надувних човнів низької якості”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що судові накази Франції та Бельгії, виконані в Німеччині, призвели до 19 арештів та рейдів у 26 місцях після спільного розслідування, яке тривало понад рік під керівництвом Оперативної робочої групи Європолу під час дня дій, координованого Євроюстом.

Читайте також: Мігранти з Еритреї зчинили масовий безлад у Гаазі, поранені кілька поліцейських

Розслідування щодо угруповання розпочалося наприкінці 2022 року. За цей час виявили структуру та діяльність організації, яка переправляла мігрантів. Усі підозрювані мешкали в Німеччині й відповідали за закупівлю надувних човнів. Ці човни, підкреслює Європол, були низької якості, до того ж розраховані на 10 людей. Натомість у них саджали по 50 мігрантів, кожен із яких платив від 1000 до 3000 євро.

Поліція Німеччини 21 лютого провела обшуки в 19 будинках і дев'яти складських приміщеннях. Було вилучено 12 надувних човнів, 179 рятувальних жилетів, 81 плавальний засіб для дітей, 60 повітряних насосів, 11 підвісних моторів, 10 двигунів, майже 60 електронних пристроїв, зброю і готівку.

Французькі правоохоронці своєю чергою допомогли запобігти кільком переправленням, а також рятували мігрантів, які опинилися у воді через перекидання човнів.

Як повідомляв Укрінформ, Хакерську мережу LockBit знешкодили, двох учасників арештували в Україні й Польщі.

Євроюст підтримав міжнародну операцію проти найбільшої у світі групи програм-вимагачів, у Польщі та Україні було заарештовано двох членів групи програм-вимагачів.

Правоохоронці скомпрометували основну платформу LockBit та іншу допоміжну інфраструктуру. Це включає відключення 34 серверів у Нідерландах, Німеччині, Фінляндії, Франції, Швейцарії, Австралії, США та Великобританії.

ото: Євроюст

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-