У Новій Зеландії суд присудив мільйонні компенсації потерпілим від виверження вулкана

У Новій Зеландії суд присудив мільйонні компенсації потерпілим від виверження вулкана

Укрінформ
Суд Нової Зеландії призначив 10 мільйонів новозеландських доларів (6 мільйонів доларів США) компенсації потерпілим від виверження вулкана Уайт-Айленд, під час якого загинули 22 людини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

У п’ятницю Окружний суд Окленда зобов’язав компанію Whakaari Management Limited, яка володіла островом, виплатити потерпілим 4,57 мільйона новозеландських доларів компенсації.

Суд також зобов’язав White Island Tours, компанію, яка привезла туристів на острів для пішохідної екскурсії, виплатити 4,68 мільйона новозеландських доларів як компенсацію.

Три інші туристичні компанії, Volcanic Air Safaris, Aerius Limited і Kahu NZ Limited, також були зобов'язані виплатити компенсацію.

Зазначається, що виплати грошей будуть розподілені між потерпілими, а більші суми отримують сім’ї 22 загиблих.

Читайте також: У Мексиці через вулканічний попіл скасували понад 20 авіарейсів

Суд підтвердив, що за кілька тижнів до виверження вулкан демонстрував ознаки підвищеної активності, але оператори їх проігнорували.

Як повідомлялося, на момент виверження вулкана 9 грудня 2019 року неподалік перебували 47 осіб. Вік потерпілих - від 13 до 72 років, більшість були туристами. Серед них – 24 особи з Австралії, двоє - з Китаю, чотири - з Німеччини, один чоловік - з Малайзії, двоє - з Великобританії, дев'ятеро - з США і п'ятеро - з Нової Зеландії.

Уайт-Айленд або Вакаарі є одним з найактивніших вулканів Нової Зеландії. Попри це, Білий острів є популярним туристичним напрямком. Упродовж останніх років там відбулося кілька вивержень, але ніхто не постраждав.

Фото: Michael Schade, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-