Австралія та країни АСЕАН закликали до «гуманітарного припинення вогню» в секторі Гази

Австралія та країни АСЕАН закликали до «гуманітарного припинення вогню» в секторі Гази

Укрінформ
Австралія та країни Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) у спільній заяві закликали до «негайного та тривалого гуманітарного припинення вогню» у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

«Ми засуджуємо напади на усіх цивільних осіб та цивільну інфраструктуру, що призводять до подальшого погіршення гуманітарної кризи в Газі, зокрема обмеження доступу до їжі, води та інших основних потреб», — йдеться у заяві, оприлюдненій наприкінці триденного саміту у Мельбурні.

Також в ній закликають звільнити заручників.

Зазначається, що Сінгапур відмовився підтримати попередню пропозицію, щоб заява засуджувала «використання голоду» у секторі Гази, формулювання, яке викликало б обурення в Ізраїлі.

Дипломати країн також сперечалися щодо того, чи має заява закликати до повного припинення вогню — чи, можливо, до більшої тимчасової «гуманітарної» паузи.

АСЕАН включає країни з мусульманською більшістю Малайзію, Індонезію та Бруней, тоді як Австралія підтримує Ізраїль, хоча раніше вона закликала до припинення вогню та критично оцінювала число жертв війни.

Читайте також: Канада скидатиме з літаків гуманітарну допомогу в сектор Гази - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю відновила бойові дії після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-