Вірменія має бажання відкрити кордон з Туреччиною

Вірменія має бажання відкрити кордон з Туреччиною

Укрінформ
Вірменія прагне якнайшвидшого відкриття державних кордонів, зокрема з Туреччиною, а також встановлення дипломатичних відносин і розширення контактів між людьми та культурами.

Про це в інтерв'ю інформаційному агентству “Анадолу, за результатами Анталійського дипломатичного форуму, сказав міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян.

“Як Республіка Вірменія ми щиро хочемо якнайшвидшого відкриття державних кордонів. Ми хочемо встановлення дипломатичних відносин і розширення контактів між людьми та культурами”, - сказав Арарат Мірзоян.

Нагадавши, що раніше було досягнуто домовленості про відкриття сухопутного кордону між Туреччиною та Вірменією для пропуску громадян третіх країн, які відвідують дві країни, Мірзоян заявив, що це буде дійсним не лише для громадян третіх країн, але й для власників дипломатичних паспортів у Вірменії та Туреччині.

«Користь від цього (відкриття кордонів - ред.) очевидна. Перш за все, це дуже важливо для звичайних людей. Розвиток відносин і економічних відносин принесе користь перш за все людям і більшість громадян Вірменії це знають», - сказав міністр.

Читайте також: Вірменія вимагає від Росії вивести прикордонників з аеропорту Єревана

Також він повідомив про продовження переговорів щодо підписання мирної угоди Вірменії з Азербайджаном і в цілому на Кавказі, Південному Кавказі. Ми продовжуємо цей процес для зміцнення стабільності та миру в регіоні", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Вірменія заявила, що її прикордонні війська повинні в повному обсязі нести службу в міжнародному аеропорту «Звартноц» у Єревані, про що вона поінформувала російську сторону. Раніше спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив, що країна готова до ще більшого зближення у відносинах із Європейським Союзом.

Фото: Mehmet Emin Mengüarslan/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-