Британія придбає 14 сучасних американських гелікоптерів Chinook

Британія придбає 14 сучасних американських гелікоптерів Chinook

Укрінформ
Міністерство оборони Великої Британії придбає 14 американських гелікоптерів збільшеної дальності Chinook (CH47-ER).

Як передає Укрінформ із посиланням на сайт британського уряду, про готовність до підписання контракту заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс після зустрічі з членами екіпажу одного з гелікоптерів Chinook.

"Закупівля гелікоптерів Chinook стане важливою віхою в наших зусиллях з модернізації та підвищення маневреності збройних сил Великої Британії, зміцнюючи нашу здатність швидко реагувати на ситуації і загрози в усьому світі", - сказав Шаппс.

Новий гелікоптер має вдвічі більшу дальність польоту, ніж стандартний Chinook, може здійснювати дозаправку в повітрі, перевозити до 55 чоловік особового складу або 10 тонн вантажу. Максимальна швидкість гелікоптера - 300 кілометрів на годину, він має низку нових можливостей, зокрема вдосконалену цифрову кабіну і модернізований планер для підвищення стабільності і живучості.

Читайте також: 20 тисяч дронів для ЗСУ: «Агенція оборонних закупівель» вперше проведе закупівлю у Prozorro

Вартість контракту не повідомляється. На сайті британського уряду лише зазначено, що завдяки успішним переговорам з урядом США Велика Британія скоротила витрати на елементи програми більш ніж на 300 млн фунтів стерлінгів. У рамках угоди британські компанії також вироблятимуть компоненти, необхідні для виробництва і обслуговування Chinook.

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня міністри оборони України та Великої Британії Рустем Умєров і Грант Шаппс обговорили першочергові потреби українського війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-