Спікер польського Сейму хоче винести питання абортів на референдум

Спікер польського Сейму хоче винести питання абортів на референдум

Укрінформ
Очільник Сейму Польщі Шимон Головня закликав провести референдум стосовно абортів, оскільки вважає, що без цього змінити законодавство буде неможливо.

Про це повідомляє Польське радіо, передає Укрінформ. 

За словами Головні, президент Польщі накладе вето на лібералізацію закону про аборти. Але, вважає спікер, Дуда не зможе протистояти висловленій на референдумі волі народу.

«Ми мусимо провести референдум, тому що Анджей Дуда вже сказав, що накладе вето на законопроєкт про таблетку після ранку. Він накладе вето на будь-який наш закон, що має на меті лібералізувати підхід до абортів. І що, будемо чекати наступні півтора року? Президент… не може накласти вето на закони, що були підготовлені за результатами референдуму», - сказав спікер Сейму.

Читайте також: Туск хоче послабити польські закони про заборону абортів

Як зазначається, 11 квітня нижня палата парламенту має розпочати роботу над законопроєктами щодо абортів. Положення, підготовлені Громадянською коаліцією та Лівими, передбачають, що переривання вагітності буде можливим до 12-го тижня.

Наразі, нагадує Польське радіо, переривання вагітності у країні можливе тільки у разі загрози життю чи здоров’ю матері або коли дитина зачата внаслідок зґвалтування чи інцесту.

Нагадаємо, Франція стала першою країною у світі, яка закріпила у Конституції право на аборт.

Фото: Шимон Головня, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-