У Німеччині погодили часткову легалізацію канабісу

У Німеччині погодили часткову легалізацію канабісу

Укрінформ
Бундесрат, представництво федеральних земель Німеччини, схвалив закон щодо часткової легалізації канабіcу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах, звертаючись до представників земель, наголосив, що за останні роки серед дітей та молоді подвоїлося споживання наркотиків, придбаних на «чорному ринку», і кількість смертей від наркотиків також зросла вдвічі. «Так далі тривати не могло. Я також був проти легалізації канабісу роками, але дослідження показують, що тут потрібна нова пропозиція», - сказав він.

Закон, запропонований правлячою коаліцією і ухвалений раніше Бундестагом, дозволяє дорослим вживати, а також в обмежених кількостях зберігати та вирощувати канабіс.

Читайте також: Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу

Дорослим віком від 18 років буде дозволено мати при собі до 25 грамів канабісу для власного споживання та зберігати до 50 грамів вдома. Можна буде вирощувати три рослини. Окрім того, з липня «канабіс-клубам» має бути дозволено вирощувати та купувати наркотик в обмежених кількостях. Публічне його споживання буде дозволено «на обмеженій основі» та поза зоною видимості дитячих і молодіжних закладів, спортивних споруд тощо. Для неповнолітніх канабіс залишиться забороненим.

Рішення має набути чинності 1 квітня.

Блок ХДС/ХСС уже заявив, що денонсує закон, якщо переможе на наступних парламентських виборах.

Фото: pixabay.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-