Тисячі мігрантів вийшли на демонстрацію в Парижі проти обмеження їхніх прав

Тисячі мігрантів вийшли на демонстрацію в Парижі проти обмеження їхніх прав

Фото
Укрінформ
У Парижі кілька тисяч мігрантів, у тому числі нелегальних, вийшли в суботу на демонстрацію, вимагаючи скасувати так званий міграційний закон, який, серед іншого, ускладнює узаконення нелегальних робітників.

До маршу протесту закликала низка груп та асоціацій, які стверджують що уряд провадить «расистську політику», передає Укрінформ із посиланням на Le Parisien та офіційну сторінку маршу в мережі Х.

«Расистські закони, фашистські закони, ми не хочемо нічого цього», - вигукували колективи нелегальних робітників. Попереду вони несли банер з написом «Liberté, égalité, papiers» (Свобода, рівність, папери). За ними йшли активісти асоціацій, профспілки, долучилися також і пропалестинські демонстранти.

«Такі сектори, як прибирання, готелі та громадське харчування, де працює більшість із нас, не увійшли до переліку дефіцитних професій, що має полегшити отримання посвідки на проживання. Ми не знаємо, що нам потрібно зробити, щоб легалізуватися, хоча ми працюємо і сплачуємо податки», - сказав журналістам нелегальний працівник готелю в Парижі.

З нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію расової дискримінації низка груп і асоціацій провели демонстрації по всій Франції, На їхню думку, уряд «зробив крок вперед у своїй відверто расистській політиці». Йдеться про нове імміграційне законодавство, про заборону абаї (головний убір мусульманок) у школах та реформу права на володіння землею.

Читайте також: Верховний суд США тимчасово дозволив Техасу застосовувати суперечливий закон щодо мігрантів

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон у січні цього року підписав закон про контроль над імміграцією, 35 статей якого були відхилені раніше Конституційною радою.

Закон, що набув чинності, передбачає набагато жорсткіші вимоги до інтеграції, полегшує депортацію людей у разі вчинення ними правопорушень, а також скасування їм посвідки на проживання. Так само він посилює вимогу щодо володіння французькою мовою та скасовує захист, яким користуються певні категорії іноземних громадян, наприклад, ті, хто прибув до Франції у віці до 13 років.

Фото: Marche des Solidarités, X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-