У Болгарії не змогли сформувати уряд

У Болгарії не змогли сформувати уряд

Укрінформ
У Болгарії партія "Є такий народ" відмовилась формувати уряд та повернула мандат президенту Румену Радєву, що означає, що на країну найближчим часом чекають позачергові вибори.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BNR.

"Партія "Є такий народ" (ITN) подякувала президенту Румену Радєву за довіру до них та повернула йому третій та останній мандат на формування уряду невиконаним", - йдеться у повідомленні.

"Ми раді, що 9-місячна агонія закінчилася. Ми постійно заявляли, що треба йти на вибори", – сказав представник партії "Є такий народ" Івайло Велчев.

Велчев заявив, що його партія чудово розуміє ситуацію, в яку поставили президента "непотрібні" зміни до Конституції, проти яких голосувала ITN, та побажав голові держави "сили та мудрості".

Президент Радєв оголосив, що розпочинає зустрічі з усіма потенційними прем'єр-міністрами для формування тимчасового уряду.

Він сказав, що змінив свою офіційну програму на наступні 10 днів, яка включала візит керівника іноземної держави до Болгарії та офіційний візит за кордон.

"Я зроблю все можливе, щоб прискорити процес формування тимчасового уряду", – заявив Радєв.

Згідно зі статтею 99 конституції Болгарії, якщо не досягнуто згоди щодо уряду, президент після консультацій з парламентськими фракціями та за пропозицією кандидата на посаду тимчасового прем'єр-міністра призначає тимчасовий уряд та нові вибори упродовж двох місяців.

Читайте також: Глава МЗС Болгарії погодилась сформувати новий уряд

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков подав заяву про відставку свого уряду, на день раніше від запланованого терміну в рамках узгодженої раніше ротації.

Національні збори Болгарії на засіданні 6 березня одноголосно прийняли відставку прем'єр-міністра Ніколая Денкова та його уряду.

Фото: BGNES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-