Глава МВС Німеччини закидає правим політикам розповсюдження наративів Путіна

Глава МВС Німеччини закидає правим політикам розповсюдження наративів Путіна

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер закинула політикам правої партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD) розповсюдження пропагандистських наративів Путіна.

Про це глава МВС сказала в розмові зі Spiegel, передає Укрінформ.

Свою заяву міністр зробила після викриття чеськими спецслужбами проросійської пропагандистської мережі «Голос Європи». Цю операція чеських колег Фезер назвала «важливим ударом по російському пропагандистському апарату».

«Викриття ще раз продемонструвало великий масштаб брехні та дезінформації, за допомогою яких режим російського лідера Володимира Путіна прагне похитнути довіру до нашої демократії, викликати гнів і маніпулювати громадською думкою», - сказала глава МВС. Вона назвала важливим те, що ця операція впливу була розкрита перед виборами в Європарламент.

Той факт, що провідні політики AfD неодноразово з’являлися на порталі дезінформації, свідчить про те, що «путінських друзів AfD неодноразово втягують сюди та роблять їх частиною російського пропагандистського апарату», сказала Фезер.

Федеральний уряд хоче посилити міжнародні заходи для боротьби з мережами дезінформації.

Читайте також: Наратив російської пропаганди щодо корупції в Україні стає для РФ стратегічним - експерт

Сьогодні ведеться робота зі встановлення системи раннього попередження та реагування між Німеччиною, Францією та Польщею щодо маніпулювання інформацією та впливу з-за кордону. Мета – не допустити будь-яких спроб впливу на демократичні процеси.

Як повідомлялось, чеська контррозвідка поінформувала минулої середи про викриття мережі «Голос Європи», за якою стоїть, зокрема, зрадник України Віктор Медведчук. Як наслідок, на двох фізичних і юридичну особу введено національні чеські санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-