Президент Сербії висунув міністра оборони кандидатом на посаду прем’єра

Президент Сербії висунув міністра оборони кандидатом на посаду прем’єра

Укрінформ
Президент Сербії Александар Вучич оголосив, що висуває на посаду очільника уряду віцепрем’єра, міністра оборони країни 49-річного Мілоша Вучевича.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

"Президент Сербії Александар Вучич запропонував свого союзника та віце-прем’єр-міністра в якості нового керівника уряду країни", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що Вучевич сформує кабінет із членів правлячої правоцентристської Прогресивної партії та кількох союзних груп, які контролюють більшість у парламенті країни.

"Я висловлюю свою довіру Мілошу Вучевичу, беручи до уваги, що в попередній період він виконував відповідальні та вимогливі функції заступника прем’єра та міністра оборони", — написав Вучич.

Донедавна цю посаду обіймала Ана Брнабіч, ще одна прихильниця Вучича.

Вучевич працював мером північного сербського міста Нові-Сад, третього за величиною в країні, перш ніж отримати посаду в уряді Ани Брнабіч. Минулого року він замінив Вучича на посаді голови Прогресивної партії.

Читайте також: На чолі владної партії Сербії президента Вучича змінив міністр оборони

"Вибір Вучевича сигналізує, що президент Вучич продовжуватиме зусилля Сербії, щоб збалансувати своє прагнення приєднатися до ЄС, зберігаючи зв’язки з РФ та Китаєм", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, після парламентських виборів у Белграді 17 грудня розпочалися масові акції протесту.

Наступного дня міжнародна місія спостерігачів, до якої входили представники ОБСЄ, Європейського парламенту та Європейської ради, повідомила про низку порушень на виборчих дільницях, зокрема, про випадки купівлі голосів і підроблені бюлетені.

Сербська влада відкидає звинувачення у фальсифікації виборів.

Фото: АА/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-