У Туреччині затримали 340 осіб за організацію заворушень після виборів

У Туреччині затримали 340 осіб за організацію заворушень після виборів

Відео
Укрінформ
У Туреччині затримали 340 осіб, підозрюваних у зв'язках з Робітничою партією Курдистану та в організації заворушень у східних та південно-східних провінціях країни після місцевих виборів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення міністра внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікаї у мережі Х.

“У 14 різних провінціях, в ході операції “BOZDOĞAN-20”, були затримані 340 підозрюваних, які проводили незаконні вуличні акції від імені сепаратистської терористичної організації”, - повідомив міністр.

Операція проводилася у провінціях Ван, Діярбакир, Ширнак, Ізмір, Мардін, Батман, Коджаелі, Анталія, Шанлиурфа, Адана, Мерсін, Анкара, Бінгьоль і Маніса.

Міністр повідомив, що затримані "вчиняли незаконні вуличні акції протесту з феєрверками, камінням, саморобними вибуховими пристроями та коктейлями Молотова, блокуючи дороги сміттєвими контейнерами та шинами від імені терористичної організації" (мається на увазі РПК - ред.).

Читайте також: Зять Ердогана і співвласник Baykar може стати наступним президентом Туреччини - ЗМІ

“Підозрювані атакували наші сили безпеки камінням і чинили опір, не розходячись, незважаючи на попередження. Вони вигукували гасла, що вихваляли сепаратистську терористичну організацію, вели пропаганду терористичної організації через свої акаунти в соціальних мережах”, - повідомив міністр.

Також було встановлено, що дехто із затриманих у минулому були причетні до РПК, дехто з них були оголошені в розшук.

Заворушення, зокрема в деяких східних та південно-східних провінціях виникли після оголошення результатів виборів, де виборці висловлювали невдоволення результатом.

Читайте також: Результати місцевих виборів у Туреччині є «політичним землетрусом» - експерт

Як повідомляв Укрінформ, минулих вихідних у Туреччині відбулися місцеві вибори. Турецька опозиційна Республіканська народна партія випередила правлячу Партію справедливості та розвитку на місцевих виборах за кількістю голосів й отримала крісла мерів у найбільших містах, в тому числі Анкарі та Стамбулі.

Фото: eadaily.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-