Ізраїль пообіцяв США забезпечити захист гуманітарних працівників у бойових діях

Ізраїль пообіцяв США забезпечити захист гуманітарних працівників у бойових діях

Укрінформ
США отримали та вивчають звіт ізраїльської сторони про інцидент із загибеллю працівників World Central Kitchen у Газі, а також отримали запевнення від Ізраїлю про готовність забезпечити надійний захист гуманітарним працівникам.

З такою заявою виступив у п’ятницю в Бельгії державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо, щоб Ізраїль взяв на себе повну відповідальність за цей інцидент. Також важливо, що він вживає заходів для притягнення винних до відповідальності. Однак ще важливіше забезпечити, щоби в майбутньому подібне ніколи не повторилося», - зауважив глава Держдепартаменту США.

Він також поінформував, що прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу пообіцяв президенту Байдену, що Ізраїль «внесе зміни у свої процедури», щоби забезпечити захист працівників гуманітарних місій у Газі.

«Тож ми дуже уважно розглянемо, що це за кроки, як вони (ізраїльська сторона - ред.) досягають кращого розв’язання конфлікту, кращої координації, а також щоби гуманітарні працівники були захищені», - зазначив глава американської дипломатії.

Читайте також: Рада ООН з прав людини закликає не продавати зброю Ізраїлю

Блінкен підкреслив також, що Ізраїль має надавати пріоритет захисту цивільного населення під час проведення будь-яких військових операцій проти ХАМАСу.

Як повідомляв Укрінформ, Байден напередодні провів розмову з Нетаньягу, під час якої наголосив, що удари по гуманітарних працівниках у секторі Гази є неприпустимими.

Фото з сайту Армії оборони Ізраїлю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-