Університети в США посилюють політику проти антисемітизму – ЗМІ

Університети в США посилюють політику проти антисемітизму – ЗМІ

Укрінформ
Кілька вищих навчальних закладів у США впродовж останніх днів оголосили, що студентам, які беруть участь у підривних акціях протесту на ґрунті антисемітизму, загрожує відрахування або відсторонення від навчання.

Про це повідомляє в неділю Fox News, передає Укрінформ.

«Ректори та керівники деяких коледжів, схоже, змінюють своє ставлення до антиізраїльських протестів в університетських кампусах»,- зауважується в публікації.

Так, тільки за останні кілька днів щонайменше три коледжі попередили, що виключать студентів за участь в антисемітських акціях.

У цьому зв’язку телеканал цитує оголошення університету Помони в Каліфорнії після вгамування протестів на території навчально закладу в п’ятницю.

«Будь-які учасники сьогоднішніх подій, які були студентами Помони, підлягають негайному відстороненню від навчання. Студентам з інших коледжів Клермонта буде заборонено відвідувати кампус Помони, до них будуть застосовані дисциплінарні покарання у їхніх власних кампусах», - заявила президент коледжу Помони Габріель Старр.

Реакція керівництва навчального закладу послідувала після того, як близько 150 людей взяли участь у протестах на території студентського кампусу в п’ятницю, після чого штурмували одну з будівель. Щонайменше 20 осіб були заарештовані. За повідомленнями ЗМІ, кілька студентів вигукували расові образи на адресу адміністратора та називали поліцію «Куклускланом».

Читайте також: На півночі Німеччини сотні людей протестували проти антисемітизму

Як повідомлялося, протест у п’ятницю, який вимагав втручання поліції, став лише останнім прикладом, що охопив університетські містечка в США після нападу ХАМАС на Ізраїль та його масованої відповіді. При цьому пропалестинські протестувальники захоплювали шкільні бібліотеки та будівлі, наносили на стіни написи з погрозами та загрожували безпеці студентам єврейського походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-