Польська опозиція не змогла відправити у відставку главу МВС

Польська опозиція не змогла відправити у відставку главу МВС

Укрінформ
Сейм Польщі у середу проголосував проти висловлення вотуму недовіри чинному главі МВС Польщі Марціну Кєрвінському, який ініціювала опозиційна партія “Право і Справедливість” (PiS).

За висловлення вотуму недовіри проголосували лише 188 депутатів “Права і Справедливості” і націоналістичної “Конфедерації”, а 240 депутатів правлячої більшості були проти, передає кореспондент Укрінформу.

Опозиція закидала Кєрвінському політичну відповідальність за сутички польських поліцейських із протестувальниками у Варшаві 6 березня під час фермерського протесту аграріїв у Польщі. Тоді поліція затримала кількадесят осіб, кільканадцять поліцейських зазнали травм. Крім того, опозиція звинувачувала міністра у безпідставному затриманні поліцією 9 січня у президентському палаці екскерівництва МВС Маріуша Камінського і Мацея Вонсіка у справі про засудження цих топпосадовців за перевищення своїх посадових обов’язків.

Під час дискусії у Сеймі перед голосуванням над вотумом довіри Кєрвінський наголошував, що протести польських фермерів на початку березня відбувалися у спокійній атмосфері, поки наближені до PiS особи не почали підігрівати атмосферу і в бік поліцейських не полетіла бруківка і пляшки.

Читайте також: У Польщі найбільше голосів на виборах до місцевих рад здобула опозиція - дані екзит-полу

Глава польського уряду Дональд Туск в середу у Сеймі не виключив, що в його уряді у червні відбудуться "глибша" реконструкція, що буде пов'язано, зокрема з виборами до Європарламенту, куди хочуть балотуватися деякі чинні міністри, а також піврічною оцінкою роботи цілого уряду.

Як відомо, вибори до Європарламенту у Польщі відбудуться дев'ятого червня.

Як повідомляло агентство, у міністерстві сільського господарства Польщі назвали помилкою оприлюднення списку польських імпортерів українського зерна, які через це зазнали “негативних наслідків”.

Фото: PAP/Radek Pietruszka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-