Ексглава ЦРУ: Трамп залишається некомпетентним у питаннях нацбезпеки

Ексглава ЦРУ: Трамп залишається некомпетентним у питаннях нацбезпеки

Укрінформ
Колишній директор ЦРУ Джон Бреннан розкритикував експрезидента Трампа в тому, що той не був кваліфікованим за часів перебування в Білому домі й залишається непідготовленим і зараз до вирішення питань, пов’язаних з нацбезпекою США.

Про це Бреннан заявив в одному з останніх інтерв’ю бельгійським ЗМІ, передає Укрінформ із посиланням на The Hill.

«Він не був кваліфікованим тоді, і він залишається некваліфікованим сьогодні. Зокрема, ми бачили, що він не розумів важливості відносин США з нашими іноземними союзниками та партнерами»,- зауважив Бреннан.

Він зазначив, що Трамп після виборів 2016 року не вірив тому, що давала йому розвідка в контексті питань національної безпеки США. Крім того, він докладав особливих зусиль, щоби з’ясувати, звідки ЦРУ отримало інформацію про російське втручання в вибори.

Крім того, Джон Бреннан висловив стурбованість, що колишній президент зараз не підтримує Україну у війні проти Росії. Він зазначив, що Трамп може у різні способи підірвати зусилля України, яка протистоїть російському агресору, наприклад, заборонивши розвідці допомагати українцям, а також припинити фінансову та військову допомогу.

Читайте також: Примітивна ідея: Зеленський відреагував на «мирний» план Трампа

«І на жаль, я думаю, це спонукає (Путіна – ред.) із хтивістю дивитися на решту Європи», - зауважив Бреннан.

Як повідомлялося, Джон Бреннан був призначений директором ЦРУ в березні 2013 року президентом Обамою. Одразу після інавгурації на посаду президента в січні 2017 року Дональд Трамп призначив на цю посаду Майка Помпео, який згодом очолив Держдеп США.

Фото: The Hill

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-