Китай ввів санкції проти двох компаній зі США за продаж зброї Тайваню

Китай ввів санкції проти двох компаній зі США за продаж зброї Тайваню

Укрінформ
Китай запровадив санкції проти двох великих американських компаній-виробників озброєнь у відповідь на продаж ними зброї Тайваню.

Обмеження торкнулись General Atomics Aeronautical Systems, яка виробляє безпілотні літальні апарати, та виробника військових автомобілів General Dynamics Land Systems, повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

У заяві міністерства йдеться, що продаж зброї Тайваню є серйозним втручанням у внутрішні справи Китаю і завдає шкоди його суверенітету та територіальній цілісності.

«Продовження продажу зброї Сполученими Штатами китайському регіону Тайвань є серйозним порушенням принципу одного Китаю та положень трьох спільних китайсько-американських комюніке», - зазначається у повідомленні.

Санкції Пекіна передбачають замороження майна та всіх активів згаданих компаній у Китаї і заборону їх керівникам на в’їзд до країни.

Читайте також: Розбіжності з Китаєм можна вирішувати мирним шляхом - експрезидент Тайваню

Минулого року Китай, також через постачання зброї Тайваню, запровадив санкції проти інших двох великих американських аерокосмічних і оборонних компаній Northrop Grumman та Lockheed Martin.

Китай вважає демократично керований Тайвань своєю провінцією і впродовж останніх чотирьох років проводить численні військові навчання навколо острова, щоб тиснути на Тайбей і примусити його визнати претензії Пекіна на суверенітет, попри рішучі заперечення тайванського керівництва.

Читайте також: Немає сили, яка зможе нас роз’єднати з Тайванем - Сі Цзіньпін

Як повідомляв Укрінформ, лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що жителі Тайваню і материка належать до однієї китайської нації, і жодне зовнішнє втручання не зможе зупинити «возз’єднання» острова з КНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-