Німеччина сподівається на якнайширшу участь країн у Саміті миру

Німеччина сподівається на якнайширшу участь країн у Саміті миру

Укрінформ
Німецький уряд вітає майбутній саміт по Україні у Швейцарії та намагається допомогти залучити якомога більше учасників до нього.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на спільній пресконференції з главою уряду Грузії Іраклієм Кобахідзе після їх переговорів у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми завжди підтримували цей процес, зокрема, зусиллями на особистому рівні. Наша мета – організувати все так, запустити такі речі, які забезпечили би широку участь різних країн світу, зокрема, з арабських країн, південноамериканських, Бразилії, Китаю тощо», - сказав Шольц, який на вихідні вирушає з візитом до Китаю.

Канцлер нагадав, що Берлін давно підтримуємо процеси, які могли би вести до мирного розвитку в Україні та згадав у цьому контексті міжнародні зустрічі в Копенгагені, Джидді, Валетті, Давосі. Наразі виникла перспектива великої конференції, зауважив політик.

Він також зауважив, що і Німеччина, і Грузія засуджують російську агресію проти України та працюють над тим, щоби санкції ЄС не порушувалися.

Шольц підкреслив, що Росія продовжує втілювати в життя свої імперські плани не лише за допомогою війни проти Україні, він закликав не забувати, що Грузія з 2008 є жертвою російської агресії, частини її території перебуває під російською окупацією. «Ми не акцептуємо цього та підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Грузії в міжнародно визнаних кордонах», - сказав Шольц.

Кобахідзе своєю чергою заявив, що Грузію та Україну поєднує тісна дружба. Грузія, за його словами, надає друзям в Україні широку підтримку – дуже сильну політичну, а також гуманітарну.

«Ми робимо все, що можемо та готові обговорювати з нашими партнерами всі заходи та посилювати нашу підтримку», - запевнив прем’єр.

Читайте також: Франція прискорює виробництво зброї, а Європі потрібно мобілізуватись - Макрон

Як повідомлялось, цього тижня уряд Швейцарії оголосив, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. Як зазначили організатори, наразі існує достатня міжнародна підтримка для проведення конференції високого рівня для запуску мирного процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-